• Personalen på KonturKonferens samlad för att ta emot de många bokningarna till konferensanläggningarna, som har högsäsong september-november.
  • – Bokningen sker som en service utan extra kostnader för kunderna, säger Susanne Deljerud, VD på Kontur Konferens i Stockholm.

Högsäsong närmar sig för konferensanläggningarna

Höst och vår är högsäsong för konferenser. Det betyder att bokningarna ökar den här tiden på året och når topparna under september-november. Kontur Konferens är en central bokningsfunktion för 600-700 anläggningar över hela landet, som funnits sedan 1999. Kontur har en överenskommelse med alla konferensanläggningar i landet för att förstärka försäljningen av antalet bokningar.

Konferensbranschen är stadd i ständig utveckling med nyheter hela tiden på området. Nya hotell och konferensanläggningar byggs hela tiden för att möta konferensgästernas krav.

– Läget är likadant i hela landet med fokus på storstadsregionerna, som har störst beläggning. Det gäller både Stockholmsregionen och Öresundsregionen. Dessutom märks en tydlig ökning i Jönköpingsområdet med Hooks Herrgård och Gyllene Uttern som populära konferensanläggningar, säger Susanne Deljerud, VD på Kontur Konferens i Stockholm.

– Vi jobbar även med hotell i städerna såsom exempelvis Elite Stora Hotellet och Profilhotels Hotel Savoy, båda i Jönköping.

Inte sällan är en konferens för en organisation eller ett företag kombinerad med kringaktiviteter för att deltagarna ska ha en möjlighet att lära känna varandra bredvid det ordinarie programmet:

– Det handlar om nya sätt att mötas. Allt fler går ifrån den klassiska möteslokalen och träffas istället under mer avslappnade former i fåtöljkonferenser framför brasan eller på en sittning i skogsbacken med picknickkorgar, säger Susanne Deljerud.

Bokningarna sker som en service utan extra kostnader för kunderna och ingår i hela prispaketet. Dessutom har Kontur Konferens ett smidigt sätt för att klara avbokningar genom att snabbt kunna få in ersättare vid återbud:

– Just nu ser det bra ut med antalet beläggningar på landets konferensanläggningar. Detta ser vi positivt på och uppgången kan tolkas som ett tecken på en god konjunktur, även om konferenserna kommer in relativt sent när företagen satsar under goda tider.