Hem

 1. Vartannat svenskt par lever i en ekonomiskt ojämställd relation

  NyheterEn undersökning gjord av Novus på uppdrag av Länsförsäkringar har kartlagt svenska pars syn på ekonomi och jämställdhet. Undersökningen visar bland annat att en tredjedel anser att deras relation är delvis ekonomiskt jämställd och vart femte par anser att de inte alls lever ekonomiskt jämställt.

 2.  Anders Englund, vd på Attentec, vars mjukvarulösningar söks allt mer. 

  Attentecs lösningar eftertraktas

  NyheterDet går bra för det Linköpingsbaserade teknikföretaget Attentec. Det senaste verksamhetsåret gav en tillväxt på 13 procent, ett av de bästa resultaten sedan starten 2005.

 3. Det byggs för fullt i nordöstra utkanten av Linköping. The Box Hotel får 176 rum och en massa andra häftiga inslag. Den svarta färgen på en del av huset blir den som gäller när allt är klart. Foto: Leif Larsson

  Hotell som är mycket mer än en box

  NyheterOm några månader är Linköpings nya, spektakulära hotell klart för invigning. The Box Hotel erbjuder späckat spa, fem barer, gym, 176 rum, restaurang och motionsspår. För att nämna en del.

 4. Jüri Pett och Ronnie Lock på bemannings- och rekryteringsföretaget Skill arbetar för att fler ska inse att arbeten på industrier och i teknikföretag är attraktiva. Foto: Leif Larsson

  Fler ska lockas till industrin

  NyheterFöretaget Skill arbetar med att öka kunskapen om och intresset för jobb på teknikföretag och inom industrin. Ett exempel är besök på skolor för att informera och inspirera.

 5. Connective kallas Linköpingföretaget Indentives IoT-plattform som snart implementeras i stadsnätet i Varbergs kommun. Foto: Leif Larsson

  Indentive utmärker sig dubbelt

  NyheterEtt unikt avtal tecknat om Internet of things med Varberg Energi och utmärkelse som Gasellföretag för andra året i rad. Det pekar åt rätt håll för teknikbolaget Indentive i Linköping.

 6. Modet att köra ett agilt ledarskap

  NyheterJag pratade med en yngre ledare i veckan som ville ha coaching inför ett möte. Jag fick upplevelsen av att ledaren ville ha full kontroll på hela mötet. Jag uppmanade hen att sätta ramarna och målsättningen för mötet, men att sedan ha modet att släppa lös mötesdeltagarna. Detta för att uppnå inkludering och delaktighet.

 7. Mia Gyllenhammar, vd på verkstadsföretaget Dreisen, kontrollerar med medarbetaren Hilton Jr Souza en pall smörjnipplar, företagets största produkt. Hon är en av få vd-kvinnor på en mekanisk verkstad där för övrigt personalen är en mix av män, kvinnor och sex nationaliteter. Foto: Leif Larsson

  Nyskapande mix ger verkstadssuccé

  NyheterVerkstadsföretaget Dreisen i Linköping bryter ny mark. En tredjedel av personalen är kvinnor och det finns sex nationaliteter.

 8. Kristian Rustan är vd på Fredriksons Verkstads AB i Vadstena som i år firar 100-årsjubileum. Företaget tillverkar massor av avancerad utrustning till olika industribranscher. Här står han framför en femaxlad robotbetjänad fräs. Foto: Leif Larsson

  I ny era med 100-årigt arv som bas

  NyheterI ny era med 100-årigt arv som bas Verkstadsföretaget Fredriksons i Vadstena fyller 100 år i år. Ett bevis på framgång och på att ett arv finns att förvalta.

Ladda fler artiklar