Hem

 1. Fredrik Jeppsson, Stefan Tell och Maria Wrethag från SyntheticMR illustrerar framtidsoptimismen av idag. Foto: Tommy Pettersson

  Företagen mår bra i Östergötland

  NyheterI årets företagsbarometer, som Företagarna genomför ihop med Swedbank, ligger Östergötland i topp för första gången i världshistorien. Det är den sammanvägda konjunkturindikatorn som visar upp det resultatet för vårt län.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Michael Cocozza. Foto: Tommy Pettersson

  Ostlänken - robust lönsam

  NyheterDen kalkyl över höghastighetsjärnvägen mellan Stockholm, Göteborg, Malmö som Trafikverket presenterade i juni vilar på två orealistiska förutsättningar; en realränta över tid på 3,5 procent samt en negativ skatteeffekt om cirka 50-70 miljarder till följd av investeringen.

 3. Ersätter olja med pellets

  NyheterI produktionen av Wellpapp och förpackningar används ånga. Historiskt sett har ångan producerats med hjälp av en oljepanna, med en förbrukning på cirka 800 m3 olja varje år. Peterson Packaging hade under en tid tittat på alternativ till oljepannan, både av ekonomiska och miljömässiga skäl.

 4. Lars Göran Torpheimer. Foto. Foto: Fanny Miles

  Torpheimer får ny ägare

  NyheterDet blev nyligen klart att företaget Never Ever AB köper majoriteten av aktierna i Torpheimer Fastighetssystem AB. TFAB är fram till transaktionen ett av dotterbolagen i koncernen Torpheimergruppen.

 5. Lana Brunell har hoppat över Stångån för nytt jobb. Foto: Tommy Pettersson

  Rösten som inte tystnar

  NyheterHon är journalist, musiker,sångfågel och numer också kommunikatör. Kulturella mångsysslaren Lana Brunell har alltid flera järn i elden och man undrar hur hon hinner med allt. Barnböcker, livespelningar och soloalbum blandas med ett jobb som är relativt krävande.

 6. Motalaföretag investerar

  NyheterEfter investering under våren av en ny bockautomat från Salvagnini, investerar företaget i ytterligare produktionsutrustning. Investeringen denna gång består av en Bystronic CO2 laser, en 200 tons Ursviken kantpress, samt ytterligare trumlings- och svetsutrustningar.

 7. Förarlösa fordon

  NyheterSjälvkörande fordon är en av de största revolutionerna som sker i fordonsindustrin just nu. Fördelarna är många, men det skapar också utmaningar för hur omgivningen ska reagera på fordonen.

Ladda fler artiklar
 • Annons