Hem

 1. Louise Boström var vaken nästen hela tiden under de 21 timmar som campen pågick. Foto: Tommy Pettersson

  Innovation Camp för femte gången

  NyheterFör femte året på raken anordnade Tekniska Verken, i samarbete med ung Företagsamhet i Östergötland, skola och näringsliv, Innovation Camp. Under ett dygn arbetade ett 80-tal ungdomar med ett i förhand angivet fall som rör Tekniska Verkens verksamhetsområde.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. En av 350, Anton Blomberg arbetar på PRV. Foto: Jerry Prütz

  Se till att vårda ditt varumärke

  NyheterAtt vårda sitt varumärke och är viktigt, för både stora som små företag inte minst för små och mindre företag. Det menar Anton Blomberg på Patent- och registreringsverket som besökte Linköping och Näringslivets hus i samband med Innovationsveckan härförleden.

 3. Norrköping är en vacker och spännande stad. Foto: Tommy Petterson

  Norrköping – en av Sveriges mest spännande städer

  NyheterDet händer mycket i Norrköping. Det mesta är positivt samtidigt som det finns områden med förbättringspotential. Den stora förändringen är inte alla byggkranar vi ser utan den bild som kommuninvånarna har av sin stad. Det finns en tydlig och växande stolthet som åtminstone inte jag har upplevt tidigare under mina 20 år i Norrköping.

 4. Youni le Coutour, 20-åring från Frankrike, är med i EM i yrkesskicklighet i Göteborg 1-3 december. Han tävlar i kategorin plåtslagare och här är han med en takkupa som han byggt, likt den som ska byggas i Göteborg, och med sin egenhändigt byggda verktygsvagn. Han har praktiserat på Sveha Plåt i Linköping i ett år. Foto: Leif Larsson

  Youni vill vinna EM för plåtslagare

  NyheterYouni le Coutour, 20-åring från Frankrike, har arbetat på plåtslageri i Linköping i ett år. Nu ska han delta i EM i yrkesskicklighet i Göteborg 1-3 december.

 5. Plötsligt slog vintern till

  NyheterVintern kom tidigt i år. Bitande kall och oförutsägbar. Vintern kom den 8 november och den började i USA. Utgången av USA-valet blev oväntat för media, opinionsinstitut och andra förståsigpåare. Men nu har folket sagt sitt.

 6. Ulf Wixtröm är handläggare för mikrobidraget som små företag på landsbygden kan söka. Varje år finns en miljon kronor att tillgå hos Region Östergötland men hittills har bara hälften av pengarna gått åt. Fler företag kan således ansöka och få bidrag. Foto: Leif Larsson

  Mikrobidraget utvecklar småföretag

  NyheterMikrobidrag på upp till 30 000 kronor finns att söka för små företag på den östgötska landsbygden. – Förra året tog vi 20-22 beslut om bidrag och det ser ut att bli något liknande i år. Vi har utrymme för att bevilja mer, förklarar Ulf Wixtröm, handläggare av mikrobidrag på Region Östergötland.

 7. Skörd under det normala

  NyheterEnligt Jordbruksverket uppskattas den totala spannmålsskörden för 2016 att bli knappt 5,6 miljoner ton. Det är 10 procent lägre än föregående års rekordskörd, men fortfarande något större än den genomsnittliga skörden för de fem senaste åren och dessutom av god kvalitet.

 8. Stabil och positiv prognos för småföretagen i landet. Foto: Tommy Pettersson

  Stabil lönsamhet - spår LRF Konsult

  NyheterI oktober presenterade LRF Konsults Lönsamhetsbarometer 2016. I den har LRF Konsult analyserat hur lönsamheten ser ut för svenska småföretag i olika delar av landet och barometern visar på stora skillnader. Lönsamhetsbarometern baseras på siffror från dryga 3 000 bokslut ur en databas med över 40 000 företag med 0 till 15 anställda.

 9. Niklas Borg, vd på marinman.se. Foto: Pressbild

  Marinman tecknar avtal med Kustbevakningen

  NyheterNäthandelsföretaget Marinaman.se har nu tecknat ett ramavtal med Kustbevakningen angående att leverera kringutrustning till Kustbevakningens samtliga fartyg. Avtalet gäller som längst i fyra år.

 10. Barndomsvännerna Joachim Lindström och Filip Ummer driver iDeal of Sweden i Norrköping. Foto: Max Elofsson

  Andraplats till Norrköpingsföretag

  NyheterNorrköpingsföretaget iDeal of Sweden blev nominerade till priset Årets unga företagare 2016 och slutade på en andraplats. Tidigare i år blev de utsedda till Årets unga företag i Norrköping av Företagarna Norrköping.

Ladda fler artiklar
 • Annons