• Mattias Andersson driver sedan 17 år tillbaka Go-Karthallen i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Gokarttävling för företag

Mattias Andersson är en välbekant profil i motorkretsar med priser i ett flertal olika i genrens som STCC, formelbil och självklart Gokart. Sedan 17 år så håller han farten upp i Go-Karthallen i Hackefors.

Det är Mattias och hans far Hans Andersson som svarar för och driver verksamheten under årets alla månader. Öppet har man nästan alla årets dagar men ibland kräver ju sporten att Mattias och hans medarbetare är i väg och tävlar och då rycker annan personal in. Genom åren så har man anordnat en mängd tävlar, event och annat där fart och fläkt varit ett adelsmärke. Nyligen så avslutades den stora och traditionsenliga lagtävlingen med en hejdundrande fartfest.

Företag mot kompisgäng

– Det var 49 lag som deltog i serien och denna gång var det ett lag som kommer från Örebro som avgick med segern, förklarar Mattias som berättar att under den tävlingshelg som just passerat kördes inte mindre än 13 000 varv på inomhusbanan. De lag som tävlar är allt ifrån kompisgänget, arbetsplatsen eller kanske någon förening som vill ha det trevligt ihop.

Ute och inne på samma gång

– Det som är lite unikt med den här anläggningen är att när vädret tillåter från kanske april eller maj, så kan man köra både inomhus och utomhus då vi öppnar en dörr här och plötsligt är banan hela 600 meter lång istället för de 200 meter som finns inomhus. Det är många som gillar att köra lite längre och även blanda utom och inomhuskörning, berättar Mattias Andersson som även poängterar att gokart inte alls är så särskilt skadedrabbat som man kan tro.