• Glada vinnare. P-A Karlsson och Gunnar Kindstrand Landeryds GK. Foto: Hans Svanberg

Framgång för östgötar

Till finalen till golftävlingen Good Life Open, som spelades på den finska golfbanan Aurinko GK i Åbo den 1 september, hade tre par från Östergötland kvalificerat sig, via de fyra kvaltävlingar, som har spelats i juni runt om i Sverige.

Återigen var det ett par från Östergötland och Linköping, som tog hem segerbucklan.

Det blev ett par från Landeryds GK, Per-Anders Karlsson och Gunnar Kindstrand, som i år tog hem den ärofyllda mästartiteln i Good Life Open. Priset består av en större vandringspokal, men också en golfresa till Portugal med tillhörande golfspel under hösten/våren.

Vi är naturligtvis mycket glada att vi vann den här tävlingen och fick dessutom spela mot förra årets segrare, som kom från Vreta Klosters GK. Det gjorde bollen extra spännande. Kul att vi från Östergötland återigen kunde ta hem priset och titeln. I och med segern är vi också inbjudna att försvara titeln vid finalen nästa år, så vi kommer att vara riktigt laddade till nästa års final var så säker, säger Per-Anders Karlsson och Gunnar Kindstrand nickar instämmande och berömmer arrangemanget, som lockat många 55+ till att vara med.

Andra gången

Golftävlingen Good Life Open är en av de större golftävlingar för seniorer 55+, som arrangeras i Sverige. I år var det andra gången som tävlingen genomfördes och kvaltävlingar spelas på Rya GK, Skåne, Vreta Kloster GK, Östergötland, Bro Bålsta GK, Stockholm och Timrå GK, Medelpad. Spelformen är bästboll och spelas i två klasser, en open och en mixed. De 18 bästa paren från kvaltävlingarna i varje klass, går vidare till finalspel. Arrangör för tävlingen är företaget Smart Senior och ansvarig är Peter Antonsson

– Vi väljer att lägga finalen utanför Sverige för att göra tävlingen mer attraktiv och vi vet att många gärna vill vara med. I år hade vi, liksom förra året, ett stort deltagande runt om i Sverige och det gör att vi nu kommer att se över om vi ska öppna för ytterligare spelplatser nästa år. Allt fler 55+ har börjat spela golf och det finns en stor potential i att kunna utveckla golftävlingen framöver. Det är många företag som vill vara med och sponsra ett arrangemang av den här typen, då 55+ är en intressant målgrupp för många företag, säger Peter Antonsson, affärsutvecklingschef på Smart Senior.