• David Burman, ägare och säljaren Henrik Westman, tror på Ford. Foto: Patrik Ekström
  • Det gäller att synas och då är en rosa Ford perfekt. Foto: Patrik Ekström
  • Ford Mustang, en klassiker. Foto: Patrik Ekström
  • David Burman mitt i butiken. Foto: Patrik Ekström

Fordstore växer

Fordstore i Linköping har funnits sedan i maj förra året. Här hittar man klassiska Fordmodeller som Mustang, Galaxy, Focus, Fiesta och sedan slitvargen Transit, alla småföretagares bästa vän.

Vi möter David Burman, ägare till Fordstore i Linköping i de tillfälliga lokaler på Tornby som de just nu huserar i. Inom kort ska de in i grannhuset där det numera säljs BMW och då blir det mer på riktigt och inte så trångt som det är nu när man får dela lokal med ett annat bilmärke.

Från fem till tio

– När vi startade i maj förra året kom vi som fjärde eller femte butik i landet och det kanske är lite väl få. Nu har vi blivit tio stycken vilket är kanske lite där vi ska ligga, menar David Burman, ägare till Fordstore. Han berättar vidare att man är en fullserviceanläggning och att man säljer alla Fords premiumodeller samt de lite mera exklusiva Vignaleversionerna av etablerade modeller som, till exempel, Mondeo.

– Det har börjat bra för oss och vi har sålt runt 300 nya bilar under vårt första år, säger en nöjd David Burman och lägger till att det även är bra snurr på de begagnade bilarna. Man har således fått igång de olika byteskedjorna på ett bra sätt. En inte nog så viktig faktor när det gäller nybilsförsäljningen.

Slitvargen transit

– När det gäller företagsbilar så säljer vi ju Ford Transit. En modell som funnits sedan 1953, alltså i hela 64 år, och en riktig slitvarg för den lille eller medelstore företagaren, menar David Burman och lägger till att mellan 30 och 40 procent av de bilar som säljs är till ett företag och kanske då även en Transit. Fords pickup Ranger är även den väldigt populär såväl bland företagare som privatpersoner.

– Det är inte så dyrt att skaffa sig en ny bil för en företagare. Våra olika typer av leasningar täcker in det mesta och då är det bekymmersfritt att köra nytt sedan efter tre år så kan man lösa in den eller leasa en ny. Självklart har vi även privatleasing vilket kommer mer och mer.

Ford Mustang sedan 1964

Men till sist då, ni säljer ju ett av världens mest ikoniska bilmärken, Ford Mustang. Ett märke som får håren på armarna att resa sig på varje sann bilentusiast. Ford har tillverkat Mustang sedan den 17 april 1964.

– Ford Mustang är liksom mer än en bil. Det är mera av en dröm och livsstil man säljer, enas de båda Mustangmännen om. Undertecknad håller med och lägger till den klassiska loggan i form av just en mustang som ännu en bidragande orsak till märkets magi, säger David Burman som ser fram mot att när man väl är på plats i de andra lokalerna, sälja 500 nya bilar och kanske det dubbla i form av begagnande, avslutar David Burman och lägger till att man nu i dagarna en av Fords största succéer i USA nämligen deras F 150 modell. En riktig tuff bil med mycket muskler i form en V8 men i Sverige kan det bli tal om en V6:a i dieselformat i stället. Men till detta får vi återkomma.