Fler flög från Skavsta

September månads passagerarsiffror på Skavsta flygplats i Nyköping visar en stor ökning jämfört med samma månad föregående år. Under månaden flög 180 114 passagerare till eller från flygplatsen, vilket är en ökning med hela 19 procent.

De positiva siffrorna beror dels på flygbolaget Wizz Airs ökade linjeutbud från Stockholm Skavsta, då de hittills öppnat fyra nya destinationer i år, samt det kyliga sommarvädret i Sverige som fått ovanligt många att boka en sensommarresa till breddgrader med bättre och varmre väder.  Wizz Air har under sommaren öppnat trafik till Lublin och Tuzla, och under september startade trafiken till Wroclaw och Vilnius. Tillsammans med de två rutter som öppnar i slutet av oktober: Ryanairs dagliga trafik till Köpenhamn och Wizz Airs nya linje till Bukarest, samt hög beläggning på många av de rutter som erbjuds från

Stockholm Skavsta, gör att passagerarsiffrorna kommer att öka markant under 2015. Hittills är den totala ökningen för helåret åtta procen , och när året är slut beräknas ökningen vara närmare 10 procent enligt ett pressutskick från Skavsta flygplats.