• Gustav Hammarström är hotellchef på First Hotel i Linköping. Foto: Tommy Pettersson
  • Här kommer det att bli ett gym. Något gästerna frågat efter, berättar Gustav Hammarström. Foto: Tommy Pettersson

First Hotel satsar på konferenser

Först renoverade man rummen och nu bygger man nya lokaler att mötas i. Vi ska bli stans fräschaste mötesplats menar hotellchefen Gustav Hammarström.

Just nu byggs det för fullt på källarplan hos First Hotel längst upp på Storgatan i centrala Linköping. I vecka nio ska dock allt vara klart. Hotellchefen Gustav Hammarström visar runt bland de nya rummen och berättar.

Klart i vecka nio

– Här ska det bli ett gym och det kommer att finnas ett bad förutom de lokaler vi nu bygger, säger Gustav Hammarström då vi går runt i byggdamm och bland olika typer av material som sedan ska sitta på väggar, golv och tak.

– Vi satsar på mindre konferenser och möten upp till 80 personer vilket täcker ganska mycket av de behov som olika företag och organisationer kan ha. Här finns ju en totallösning med både boende och mat såklart vi är ju ett hotell och behövs mer rum så har vi även ett systerhotell nere i centrum, säger hotellchefen och berättar att man har som ambition att vara det modernaste och bästa hotellet i Linköping. I och med att man nyligen renoverade de 132 rummen så är man på god väg. Det kommer även att bli en bubbelpool uppe på taket så småningom vilket säkert kommer att öka attraktionskraften ytterligare.

Läget är bra

– Vårt läge är väldigt bra. Vi finns bara ett stenkast från E4:an och ändå centralt. När vi ändå pratar om de som är bilburna har vi ett stort garage under själva hotellet med plats för 40 bilar, berättar hotellchefen och fortsätter med att prata om att deras kunder, som är affärsmän och bor på hotellet mellan måndag till torsdag, och att utmaningen ligger att fylla de andra dagarna.

– Men Linköping i sig lockar med shopping, olika kulturupplevelser och arrangemang som Melodifestivalen vilket brukar hjälpa till att fylla rummen även på helgerna, avslutar Gustav Hammarström.