• De låga varseltalen håller i sig och under september varslades knappt 110 personer om uppsägning i länet. Foto: Tommy Pettersson

Färre arbetslösa i länet

Arbetslösheten fortsätter att sjunka i Östergötland. Det visar nya siffror Arbetsförmedlingen.

Under september månad skrevs 1 200 nya arbetslösa in sig på de olika arbetsförmedlingarna i Östergötland. Det är 250 färre än september förra året. Arbetslösheten fortsätter därmed att sjunka i Östergötland och är nu  nere i 8,9 procent. Ungdomsarbetslösheten har det senaste året sjunkit mer i Östergötland än i riket som helhet, men ligger fortfarande högre än snittet för riket. Vadstena och Kinda är de kommuner där arbetslösheten bland ungdomar minskat mest det senaste året.

Fler får jobb

- Ungdomarna gynnas av att jobben blir fler i Östergötland och att det fortfarande är många som går i pension, säger Annelie Almérus, utredare vid Arbetsförmedlingen i Östergötland, i ett pressmeddelande. Lägst arbetslöshet i länet har Ydre med 3,4 procent följt av Söderköping och Vadstena med 5,5 procent. Högst arbetslöshet har Norrköping med 12,2 procent och Motala med 10,9 procent. Antal inskrivna arbetslösa uppgick i Östergötland till 18 810 personer mot 19 358 för samma tid under 2014.