• Johan Hjalmarsson visar upp innanmätet i deras trailer. Foto: Patrik Ekström
  • Här lägger Johan ut texten om LED-skärmens alla fördelar. Foto: Patrik Ekström
  • Mycket information får plats på skärmen. Foto: Patrik Ekström

En ljuspunkt i LED-branschen

Efter endast tre år så går det framåt i raketfart för Åtvidabergsföretaget NiLED. Nu satsar man än mer på att hyra ut mobila LED-skärmar och informationsskärmar till företag, för att de på ett enklare sätt kan nå ut med rätt information i rätt tid till anställda/kunder/allmänhet.

Idén är lika enkel som genial. Man hyr ut mobila LED-skärmar till olika arrangemang som idrottstävlingar, festivaler, mässor eller andra tillfällen där det behövs en skärm för resultat, livesändningar, annonser och information.

Helhetslösning

– Det är en form av helhetslösning. Vi levererar skärmen till kunden vilket inte bara är en service utan också en garanti för att allt ska fungera perfekt, berättar en av ägarna till Niled, Johan Hjalmarsson.

Vid en snabb titt in i själva kontrollrummet på den mobila LED-trailern så verkar det till en början ganska avancerat att kunna styra skärmen, men när Johan förklarat i några minuter så förstår man hur användarvänligt och enkelt allt är.

– Vi byggde nyligen in all teknik i den mobila LED-trailern så nu kan vi göra en full mediaproduktion med upp till 6 kameror, fortsätter Johan med rösten full av entusiasm. Att den mobila LED-trailern är användbar vittnar den långa listan på evenemang som Niled hyrt ut sin mobila LED-trailer till. Niled säljer och tillhandahåller även olika skyltar för fasta installationer, ett exempel på detta kan man se när man kommer till Åtvidaberg från Linköping på Riksväg 35 där NiLED har en digital skylt på 16 kvadratmeter uppsatt för information och annonsering.

Flexibel lösning

Niledhar utvecklat en webbaserad programvara som heter ADMESS, via programvaran skapar man enkelt information eller presentationer i en dator, mobil, eller surfplatta och laddar upp via internet, valda skärmar uppdateras direkt utan fördröjning. Ett flertal företag använder idag ADMESS för att på ett enkelt och snabbt sett nå ut till sina anställda med information. Innan Digital Signage installerades fanns på företagen whiteboards fullklistrade med informationslappar med information som många missade att läsa. Nu kommunicerar man istället via digitalskärmar som innehåller information som t.ex. frånvaro, anslagstavla, ekonomi, produktionsresultat m.m. Själva programmeringen av ADMESS har ett Linköpingsföretag gjort men det är helt och hållet Niled som ligger bakom själva idén och utvecklingen av konceptet.

– Vår programvara ADMESS är unik tack vare sin flexibilitet och användarvänlighet, säger Johan och berättar om när han var på Kopparvallen samtidigt som några unga killar kickade boll.

Favoritfärg

– Jag frågade en av killarna vilken favoritfärg han hade och när han sa grönt så gjorde jag bara ett enkelt knapptryck på min mobiltelefon så växlade skärmen om till just grönt. Gissa om grabben tappade hakan, skrattar Johan Hjalmarsson.