• Magnus ”Mankan” Lundin och Johan ”Brorsan” Ekblad samt Sandra Kalnins driver tillsammans United Vision.

En gemensam vision

Pigga Norrköpingsföretaget har på kort tid klivit fram som en av musikbranschens uppstickare när det gäller att planera och genomföra spelningar, turnéer och att lösa problem när världsstjärnor som Kayne West ringer klockan 02.00 på natten och behöver en turistbuss.

Magnus ”Mankan” Lundin och Johan ”Brorsan” Ekblad samt Sandra Kalnins driver tillsammans United Vision. Ett företag som på kort tid, bara två år, klivit fram som ett av landets mest pålitliga när det kommer till planering och att genomföra spelningar och turnéer. ”Mankan” själv har nött väg ihop med välkända sångerska Veronica Maggio. Först som assistent som skulle kolla Veronicas åtta månaders baby, bilförare över till tekniker och numera turnéledare för henne, bandet och all övrig personal.

Ett bra team

– Vi är numera att bra team runt Veronica och vi har lärt känna varandra. Men det är hon som bestämmer och är chef sedan brukar hon be mig att säga till om hon beter sig som en primadonna och då gör jag det, skrattar ”Mankan” som även jobbat med akter som Petter, Norli och KKV samt hårdrockbandet Crucifed Barbara. Viktiga egenskaper som turnéledare eller när man är i en ansvarsposition på vägen, vid en festival eller annat arrangemang är att vara flexibel och, ibland snabbt, kunna lösa ett problem.

Fixar en buss mitt i natten

– Världsartisten Kayne West ringde mitt i natten och ville ha en transport klockan 02.00 och då hade vi en dryg halvtimme på oss att ordna fram en 52 sätes buss till honom och hans sällskap. Så klart fixade vi det, berättar ”Mankan” och fortsätter med en historia om när han och Veronicas Maggios band fastande på Färöarna i sex dagar. Dock alltför lång att återge här.

Just nu är United Vision inne i en expansiv fas och man talar om att man måste bli flera, det vill säga, anställa folk.

– Just nu är det bara vi tre delägare som arbetar heltid men i och med att vi har så mycket att göra och expanderar vårt företag så måste vi anställa. Det gick nog lite fortare än vad vi trott, säger de båda delägarna med en röst.

Ett finger i spelet

Just nu är det bråda tider och United Vision har varit inblandade i mycket. De gör, till exempel, runt 50 spelningar åt Wellcome Uppsala, en privat konsertarrangör i just Uppsala, vilket kräver både mankraft och planering. Hur ser de då på framtiden?

– Just nu ser det väldigt bra ut men om man tittar lite i spåkulan eller funderar på vad man skulle vilja göra så är det kanske att utveckla transportbiten och bli riktigt bra på den, avslutar ”Mankan” Lundin och lägger till att man skött just transporterna av artister på Bråvalla festivalen, Get Away Rock i Gävle och Fotbolls – EM.