• Segrarna MR.WM. Robin Nilsson, Mikael Svensson, Wesley Monier, Markus Eriksson. De spelade på Bråvikens golfbana som av många golfare anses vara en av Östergötlands bästa banor. Foto: Tommy Pettersson

En av de största lagtävlingarna i Sverige

Sommarens stora begivenhet inom golfen i regionen är nu avklarad. NM-golfen på Bråvikens golfbana. Den 30 augusti spelades finalen med de 24 lag som hade gått vidare från kvaltävlingarna.

Segrande fyrmannalag iNM.Golfen och Swedish Rumble Championchips 2015 blev blev MR.WM med deltagarna Robin Nilsson, Mikael Svensson, Wesley Monier och Markus Eriksson. Efter en dramatisk final på en fantastisk fin bana vann ”MR WM” en välspelad final på 93 poäng, samma poäng men ett bättre spelhandikap än andraplacerade Clastorps SK. På tredje plats kom lag, Hyper Drive och på fjärde hittar vi laget Tour Wilma och Tur Bosse.

Golfares dröm

Vinnarna erhöll som pris en resa till den irländska banan Old Head i County Kinsale för hela laget. Old Head rankas av den ansedda tidskriften Golf Digest som den 67 e bästa banan i världen. Det är nog alla golfares dröm att någon gång i golflivet få komma till Irland och spela på någon av de världsberömda banorna.

NM-golfen är ett samarbetsprojekt mellan Bråvikens GK och Norrköpings Magazinet och tävlingen spelades för första gången i år.

En av de bästa

I Östergötland finns det 20 golfklubbar och Bråvikens golfbana anses av många golfare som en av Östergötlands bästa banor. Tävlingen var öppen för fyrmannalag och spelformen är Rumble. En spelform, som visade sig vara attraktiv och locka många spelare. Alla fyra i laget måste spela bra om man skall ha någon chans att gå vidare.

– Sammanlagt 616 deltagare har spelat i de fyra kvaltävlingarna som avgjordes i juni/juli och i finalen i augusti . Vi har aldrig haft så stor tävling i vår golfklubb. Det är nog den största lagtävling för fyrmannalag i Sverige. Med den här succé är det redan klart att vi kommer att arrangera NM-golfen även nästa år. Lagtävlingar är ju också en social samvaro och genom att spela Rumble så bidrar alla spelarna till lagets resultat, berättar Jan Monier klubbchef och tävlingsansvarig på Bråvikens GK.

Bra reklam

Av deltagarna vid årets kvaltävlingar i NM-golfen var 40 procent från andra golfklubbar och gav en fin green-fee intäkt till Bråvikens golfklubb. Golfklubben hade över en miljon besökare på sin hemsida under sommaren i samband med NM-golfen. Nästa år då SM-veckan avgörs mellan den 6 och 12 juli i Norrköping, har Bråvikens golfklubb fått äran att arrangera Handigolfen 2016. Tala om en golfklubb, som kommit i fokus.

”Vi har aldrig haft så många medlemmar som nu”