• Håkan Jansson kan konstatera att det finns ett stort intresse för de aktuella objekten. Foto: HP Boendeutveckling

Det byggs vid Svartån

Det byggs för fullt i stadsdelen Svartå Strand och en helt ny siluett tar form i Mjölby.

Idén med projektet är att bygga totalt 187 nya, moderna lägenheter fördelat på fem etapper i takt med efterfrågan. Första huset med sina åtta våningar har inflyttning våren 2018.

Febril aktivitet

Intresset för området och bostäderna i bostadsrättsföreningen "Svartåpromenaden" är stort och vid säljstarten hade företagen bakom projektet, HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong, en lång ringlande kö utanför mäklarens kontor.

Nu elva månader senare pågår febril aktivitet på byggarbetsplatsen och stommen är på plats. Möjlighet ges nu att bjuda in köpare och nya intressenter till en visning av påbörjade lägenheter. Ett första tillfälle att njuta av utsikten, träffa blivande grannar och ställa frågor till representanter för byggherren och projektets mäklare.

– Vi visar hela plan sju i stomskedet och här finns alla lägenhetstyper och utsiktslägen representerade. Huset vi premiärvisar är, sånär som på en lägenhet, helt slutsålt. Däremot finns det fortfarande bostäder kvar i etapp två för inflyttning sensommaren 2018. Detta hus har vi också påbörjat byggnationen av. Vi gläds åt att kunna erbjuda många nya hem i detta strandnära läge, med promenadavstånd till både pendeln och stadskärnan,berättar Håkan Jansson affärsutvecklare på HP Boendeutveckling.

Köpare från regionen

Lägenheterna har lockat köpare främst från Mjölby men även från kringliggande orter. Området och byggnationerna är ett mycket efterlängtat tillskott i bostadsmarknaden. Detta då det inte byggts några nya bostadsrätter sedan 70-talet i Mjölby.