• Fasaden känns lite djärv. Foto: Elin Elmby
  • Trivsamheten är hög. Foto: Elin Elmby
  • Köket har öppna ytor. Foto: Elin Elmby
  • Man börjar kunna ana att en ny stadsdel växt fram. Foto: Elin Elmby
  • Rött och svart går bra ihop. Foto: Elin Elmby

Design att leva i

Nu färdigställer Stångåstaden fyra, så kallade, designradhus i den nya stadsdelen Vallastaden. Med en fräck fasad och en liten uteplats är detta en bostadsform som sticker ut i Vallastadens myller.

Radhusen är redan uthyrda förutom det som vi fick tillfälle att kika in i. Det har man sparat som visningshus när det blir bostadsexpo senare i höst. Just nu byggs det så det knakar, rasslar och smäller i den nya stadsdelen där husen nu färdigställs i rasande takt.

160 kvadrat

Självklart är det väldigt attraktivt att bo så här och i en helt ny stadsdel. Hos Stångåstaden så tillämpas det köpoäng för att fördela de fyra hyresrätterna. Samtliga radhus har en yta på 160 kvadratmeter, fördelade på fem rum och tre våningar. Det är lite smalt men väldigt charmigt. När intresseanmälan att teckna sig släpptes var intresset stor och Stångåstaden väljer här ett nytt koncept där hyresgästen flyttar in i en färdig bostad. Där man inte kan göra några tillval utan där färger, tapeter och så vidare redan är klappat och klart. Det verkar onekligen vara ett koncept som gillas...