• Nu är det hög tid att skifta till vinterhjul.  Andreas Friberg poserar bland däck och fälgar. Foto: Gunnar Andersson

Den kompletta verkstaden

Marcus Villadsen och Andreas Friberg driver 4auto på Eriksbergsgatan i Motala. Man började som en renodlad däckverkstad men nu mera är man komplett bilverkstad.

4auto blir, slarvigt översatt från engelska, ”för bilen” och det som 2008 startade som en ren däckverkstad blev till en komplett bilverkstad för både personbilar och lättare lastbilar när Marcus Villadsen och Andreas Friberg tog över verksamheten 2014. De båda ägarna har en lång och bred erfarenhet från olika fordonsverkstäder och deras idé är att vara en långt mer personlig verkstad än den gängse märkesverkstaden.

Stämpeln gäller

Man följer det serviceprogram som de olika bilmärkena har och har naturligtvis samma garantier som en märkesverkstad har och en stämpel i serviceboken från 4auto gäller lika väl som en från en märkesdito. Man gör det mesta som en bilverkstad gör, byter bromsar, olja och allt som tänkas kan. Men spetsen ligger nog ändå på däck och fälgar där man har både nytt och begagnat till salu. Så här när hösten går över i vinter så skiftar man hjul och plockar fram de rätta vinterdäcken som passar dig och din bil. På hemsidan finns det även en webbshop där man säljer, främst, däck och fälgar.