• Magnus Franzén driver tillsammans med brodern Matts Franzén livsmedelsföretaget Mixum i Motala. Foto: Kajsa Nilsson
  • Företagarnas Frida Boklund  var nöjd med arrangemanget. Foto: Kajsa Nilsson

Bröderna Franzén är Årets Företagare 2013

Den prestigefyllda titeln Årets Företagare är åter utdelad och det var ett förvånat par bröder som fick motta utmärkelsen under temadagen Misstagens Mästare i Flygeln i Norrköping under förra veckan.

– Vi blev förvånade när de kontaktade oss för tre-fyra veckor sedan och meddelade att vi blivit utsedda till Årets Företagare, säger Magnus Franzén som tillsammans med brodern Matts Franzén driver livsmedelsföretaget Mixum i Motala.

År 2009 drabbades företaget av en stor fabriksbrand och har efter det fått börja om från början med att bygga upp företaget igen. I motiveringen togs denna aspekt upp, men även brödernas miljötänk och ständiga expansion av företaget. Tidigare ingick även den tredje brodern Mårten Franzén i företaget men han valde att lämna verksamheten i somras.

Haft tur

– Jag tycker att vi haft lite tur också, och startat i rätt tid. Det finns många duktiga företag i Östergötland, säger Matts Franzén om utmärkelsen.

– Det visar en stor uppskattning och redan då vi fick utmärkelsen som Årets Företagare i Motala fick vi en kick. Det var smickrande, säger Magnus Franzén.

Tävla i Stockholm

Nästa stora händelse för bröderna Franzén är att pröva lyckan i Stockholm. Resan till titeln Östergötlands bästa företagare har först inneburit en tävling mot företagarna i Motala och Vadstena och sedan mot vinnarna i de 13 östgötska kommunerna. Den elfte oktober ska de bästa företagarna i Sverige koras.

– Jag hoppas att det går bra för Mixum i Stockholm. De uppfyller alla krav på ett riktigt bra företag så jag tror på dem, säger Frida Boklund, regionchef för branschorganisationen Företagarna som anordnade temadagen.

Andras misstag

Frida Boklund var nöjd med dagen och poängterade att det finns mycket att lära av varandra.

– Man kan inte hinna göra alla misstag själv, därför är det bra att kunna lära sig av andras. Jag tycker att vi har haft riktigt intressanta och inspirerande personer som idag har berättat om sina misstag, säger hon.