• Bil och Gyroway i samma leasingpaket för företag är en nyhet hos Sven Almevik Bil AB. Försäljaren Robert Almevik förevisar bil och ståhjuling, som fordonet kallas allt mer.
  • Honda CR-V, i olika varianter, är den modell som leasas mest hos Sven Almevik Bil AB, berättar försäljaren Robert Almevik.

Bil och ståhjuling i leasingmix

En ny möjlighet och ett nytt paket för företag när det gäller att leasa bil presenteras nu av Sven Almevik Bil. I avtalet ingår en miljöklassad Honda Civic och en eldriven Gyroway, även kallad ståhjuling.

– Vi firar 20-årsjubileum i år och vill göra något extra. Det här är en kul grej, tycker Robert Almevik, försäljare på företaget som visar sin nyhet på företagsmässan i Cloetta Center.

Robert sitter i telefon när tidningen tittar in på hans kontor. Affärerna är i full gång.

– September är en bra månad för leasing av företagsbilar. Många kommer tillbaka från semestern och allt drar i gång igen, påpekar han.

Segway

Paketet med bil och Gyroway, en ståhjuling, som oftast i dagligt tal kallas Segway efter firman som introducerade detta fordon, tror Robert är en bra och flexibel lösning.

– För lite längre resor tar företaget bilen och för de kortare turerna väljer man en eldriven Gyroway. Den kommer upp i 20 km/h så det går undan, berättar han.

Robert Almevik har sysslat med leasing av bilar i 20 år och kan sin sak. Han berättar att företag nästan alltid väljer att leasa före att köpa.

– Det är fördelaktigare med leasing för företagen. Och för det mesta handlar det om tjänstebilar där det är en förare på varje bil.

En del företagskunder väljer väljer Honda Civic men modellen Honda CR-V i olika varianter är den bil som mest lockar hos Sven Almevik.

– En populär modell med fyrhjulsdrift och fina utrymmen. Den är bekväm att åka långt i och bilen passar både sommar och vinter.

Det varierar över tid hur många bilar som leasas ut men Robert nämner 25 stycken som en aktuell siffra för ett år. Bilfirman jobbar med leasing i hela Östergötland.

– Vad företagen väljer för bil har att göra med vad som är behovet. Ingen bil passar till alla. Det som skiljer från privatpersoners val är att tjänstebilen ska fungera i vardagen i det specifika yrket, klargör han.

Miljön är viktig

Robert Almevik nämner ett par detaljer som kunder numera är intresserade av.

– Både företag och privatpersoner är mer observanta på både förbrukning och miljöutsläpp, säger han och tillägger att de nu kommer med en ny modell med ny dieselmotor med bra utsläppsnivåer och låg bränsleförbrukning.

Hur är det med leasing av bilar till företag, ökar det?

– Nej, jag tycker det har varit relativt konstant genom åren. Leasing har funnits länge, säger Robert Almevik.