•  Anders Englund, vd på Attentec, vars mjukvarulösningar söks allt mer. 

Attentecs lösningar eftertraktas

Det går bra för det Linköpingsbaserade teknikföretaget Attentec. Det senaste verksamhetsåret gav en tillväxt på 13 procent, ett av de bästa resultaten sedan starten 2005.

Företaget arbetar med att utveckla mjukvara till datorer inom flera områden. Man levererar lösningar inom internet of things (IoT), fritt översatt: sakernas internet, som är ett relativt nytt begrepp.

Det innebär att olika saker som kläder, maskiner, byggnader eller i princip vad som helst förses med sensorer eller datorer. Dessa ting kan då kommunicera med antingen varandra eller med människor och kopplas ihop med internet.

IoT har oändliga användningsområden

Attentec utvecklar också lösningar för strömmande media och sysslar också med utveckling av mjukvara, både metoder och teknik.

– Det finns en stor efterfrågan på våra lösningar och intresset bara ökar. Utvecklingen med snabbare uppkopplingar, bättre datorer och avancerade ljud-och bildspelare i läsplattor och telefoner talar för en fortsatt god tillväxt. Företag i olika branscher vill koppla upp sina produkter och använda internet för sina tjänster och dagens konsumenter av film- och videoklipp vill kunna titta var som helst och när som helst, säger Anders Englund, vd.

Fjärrstyrning och radiatorer

Företaget skaffar allt fler kunder och har sedan 2010 ett kontor i Stockholm och är även etablerat i Oslo. Nya kunder på senare tid har varit mindre och medelstora företag i Sverige, men även norska företag förekommer, exempelvis inom fiskenäringen och marinteknologi.

– Vi har bland annat levererat lösningar för fjärrstyrning av fläktar och radiatorer, uppkoppling av kameror och övervakning av elektronikåtervinning. Vi har många spännande projekt på gång och vi kommer att behöva fler erfarna utvecklare för att möta den ökade efterfrågan, säger Anders Englund. Leif Larsson Bildtext Anders Englund, vd på Attentec, vars mjukvarulösningar söks allt mer.