Arbetsförmedlingen stänger sina kontor

Just nu är arbetsförmedlingen inne i en omvälvande period och ska, inom ramen för ett förmedlingsarbete, stänga ner fyra kontor i länet.

De kontor som stängs i höst ligger i Vadstena, Boxholm och Österbymo. Dessa tre stänger den första oktober och kontoret i Söderköping stänger första december. Av de kontoren är det bara Söderköping som har fast personal och personalen kommer att flytta till andra arbetsförmedlingar. Kontoren i Vadstena, Boxholm och Österbymo har idag bara öppet en dag i veckan och bemannas av personal från andra förmedlingar.

Lämna inte orten

– Vi kommer inte att lämna de orter som vi nu stänger ner kontoren utan det handlar om att vi omfördelar våra resurser, berättar Gabriella Gylling som är chef för arbetsförmedlingen i Söderköping.

– Man behöver inte längre komma till oss för att anmäla att man är arbetslös utan det kan ske digitalt. De personliga möten som sedan planeras in kommer då, för dem som bor i Söderköping att ske i Norrköping och även om jag inte kan svara för hur det blir på de andra orterna där kontoren stängs men troligt är väl att man då får ta sig till centralorten i kommunen eller det kontor som är närmast. Om man, av olika skäl, inte kan resa så får vi lösa det på ort och ställe menar, Gabriella Gylling vidare.

Frigöra

– Det är även viktigt för oss att vi kan frigöra resurser så att vi fortsatt kan hålla kontakten med olika arbetsgivare och att utveckla denna.

– Det är viktigt att komma ihåg att syftet med att stänga kontor är att vi omfördelar våra resurser, främst personalen, för att kunna arbeta mer effektivt och möta våra kunder på nya sätt, säger Monica Ståhl, chef för Arbetsförmedlingen Östergötland/Södermanland, i ett pressmeddelande.