• Barndomsvännerna Joachim Lindström och Filip Ummer driver iDeal of Sweden i Norrköping. Foto: Max Elofsson

Andraplats till Norrköpingsföretag

Norrköpingsföretaget iDeal of Sweden blev nominerade till priset Årets unga företagare 2016 och slutade på en andraplats. Tidigare i år blev de utsedda till Årets unga företag i Norrköping av Företagarna Norrköping.

Det började för tre år sedan när barndomsvännerna Filip Ummer och Joachim Lindström startade sitt företag iDeal of Sweden. Deras produkter är framför allt mobilskal i unika designer som är handgjorda allihop.

Fredagen den 14 oktober avgjordes Årets unga företagare på Berns i Stockholm och Norrköpingsföretaget vann inte men ändock en andraplacering. Inför galan sa Filip och Joachim att det skulle bli kul och att chanserna var goda.

Kriterierna uppfyllda

Det var hårt motstånd som de fick kämpa emot. Pepparkaksföretag i Umeå, städfirma i Boden, Götaland el & telecom från Jönköping och Fisk- och skaldjursbilen från Stockholm.

Kriterier som juryn har gått efter när de har utsett dessa tävlande är bland annat att man ska kunna visa på god ekonomi och ett nytänkande. I nomineringen för iDeal of Sweden gick att läsa att de har byggt ett mode- och livsstilsvarumärke med ett tydligt fokus på etik, miljö och hållbarhet. Tillverkningen av produkterna sker i enlighet med EU- och REACH-riktlinjerna och uppfyller krav som finns på både den svenska och europeiska marknaden.

Missade galan

Företaget är i dag etablerade i hela världen och både Filip Ummer och Joachim Lindström missade galan med anledning av att de var i USA för att marknadsföra sina produkter där och träffa både potentiella och befintliga kunder.